Om

Inriktning 

Hockeyisten är en idrottsvetenskaplig webbplats som publicerar material om ishockeyns kulturhistoria. Ämnesinriktningen är tvärvetenskaplig med fokus på sociala och politiska frågor rörande ishockeyns position i samhällslivet över tid och rum.

Hockeyisten vänder sig till alla som är intresserade av det ömsesidiga samspelet mellan idrott och samhälle.

 

Utgivning

Hockeyisten publicerades för första gången den 7 juli 2013, och uppdateras fortlöpande  med artiklar, recensioner, features, nyhetsnotiser, bildpresentationer och textutdrag ur historiska källor.

Om inget annat anges har redaktören skrivit texten. För alla texter på Hockeyisten gäller att författaren äger sin copyright. Alla texter kan fritt reproduceras och citeras med angivandet av källan.

 

Redaktör och ansvarig utgivare

Jag som driver Hockeyisten heter Tobias Stark. Jag är historiker och idrottsvetare vid Linnéuniversitetet i Växjö. Jag har varit professionell ishockeyforskare sedan 1999.

Min forskning rör främst ishockeyns utveckling i Sverige, men jag har även varit i Kanada under perioder för att studera den kanadensiska nationalsporten på plats. Bland annat har jag då följt NHL- och OHL-lag på nära håll i deras vardag.

 

Kontakt

Tobias Stark | Institutionen för idrottsvetenskap | Linnéuniversitetet | 395 51 Växjö | E-mail: Tobias.Stark@Lnu.se | Telefon: 0470-70 83 93.

 

 

Kommentera