Hockeyistens podcast: #1. “Karlskrona HK och den svenska elitishockeyns organisering”

Hockeyisten är en idrottsvetenskaplig podcast som tacklar ishockeyns kulturhistoria. Fokus ligger på ishockeyns ställning i samhällslivet över tid och rum. Tanken är att belysa ishockeyns utveckling som samhällsföreteelse, genom att borra i både stort och smått inom ishockeyvärlden. Redaktör och ansvarig utgivare är historikern och ishockeyforskaren Tobias Stark, hemmahörande vid Linnéuniversitetet i Växjö.

I premiäravsnittet talar vi om ledning och organisering av svenska elitishockeyklubbar i allmänhet och Karlskrona Hockeyklubbs utveckling i synnerhet, från föreningens bildande (2001) till SHL-avancemanget (2015), drygt 15 år senare.

Gäst i programmet är Karlskrona Hockeyklubbs ordförande, Tobias Larsson.

Den som vill kommentera Hockeyistens podcast, ställa frågor eller kanske bara säga hej kan göra det via e-post till Tobias.Stark@Lnu.se, Twitter: @Tobias_Stark eller Facebook. Det går också bra att använda hastaggen #Hockeyisten.

Hockeyistens podcast går att lyssna på (nedan) via denna hemsida, men finns också att tillgå på iTunes, Acast och andra ställen där poddar finns.

 

0Shares
Tobias Stark
tobias.stark@lnu.se

Lämna ett svar