“Kommer det hit några jävla Röglejuniorer så slutar vi eller så slår vi armarna av dom”

Egentligen skulle [Halmstad] Hammers inte ha spelat i division II södra B under våren [1999] efter en ödesdiger förlust, för övrigt den enda, mot Värnamo under hösten. Men när Mariestad gick i konkurs blev en plats ledig för Hammers som insåg att förstärkningar skulle behövas. I samband med Hammers Cup etablerade sportkommittén, med styrelsens och tränarens goda minne, kontakt med Rögle.

Förhandlingar inleddes med Ängelholmsklubben om att få hyra tre spelare som stod på gränsen till A-laget, däribland före detta Halmstadspelarna Freddie Runesson och Johan Lindgren. Kontraktstiden skulle löpa under januari för att sedan eventuellt förlängas. Det blev Matti Kauttos uppdrag att efter en träning informera A-lagstruppen om situationen.

Reaktionen lät inte vänta på sig.

– Kommer det hit några jävla juniorer från Rögle så slutar vi eller så slår vi armarna av dom.

Nog för att Matti hade förväntat sig en viss besvikelse hos några av spelarna som stod på gränsen till A-laget och att förändra spelartruppen mitt under säsongen var alltid känsligt, men detta! Han visste också att Röglespelarna ifråga bara skulle koma till matcherna och några enstaka träningar med Hammers och när han fick se den inskrivna klausulen i kontraktet att de skulle garanteras plats i laget kovände han.

– Jag vägrar att gå med på de här villkoren. Dom här spelarna måste väl kämpa om en plats precis som alla andra, motiverade han sitt beslut till en förvånad sportkommitté som plötsligt var tillbaka till ruta ett.

Saxat ur: Jan-Owe Wikströms bok om Halmstad Hammers Laget som slog, utgiven av Art ‘n entertainment i samarbete med Halmstad Hammers (2000:106-107),

 

 

0Shares
Tobias Stark
tobias.stark@lnu.se

Lämna ett svar